Sunday, March 16, 2014

Vita Lea Iron Formula Shaklee

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

1) Vitalea adalah multivitamin+multimineral+iron. mengandungi 12 jenis vits dan 7 jenis galian utama bagi membantu memastikan keperluan mikronutrien tubuh dipenuhi. Pendek kata untuk kesihatan menyeluruh.ia penting utk pembentukan sel dan darah. mempunyai 'sistem penyerapan bioactivated berpatent untuk pastikan penyerapan vits dan mineral lain berlaku secara optimim. analoginya..pengambilan 2 biji vitalea ni dikatakan bersamaan dgn 40 jenis lauk.

Asasnya, semua individu memerlukan vitalea. Kerana ia dapat membantu:
- memastikan penyerapan vits dan mineral lain dgn lebih efektif
- mencantikkan dan menegangkan kulit
- kuku yang licin,
- menguatkan akar rambut
- mencegah penyakit tiroid@ beguk(sebab kurang iodin. Dalam vitalea ada iodin)
- penting utk diet (jika kurang makan, vitalea dapat membantu dari segi tenaga, tidak lesu)
- preggy dan bf perlu ambil vitalea kerana mineral dan vits serta iron penting untnk tumbesaran anak. jika iron kurang, mereka akan mudah pening atau mudah pitam
- membantu mereka yg ada kekangan untuk mendapatkan sumber iron akibat harga yg mahal atau sumber laut yg terhad atau mereka yg alah kepada makanan laut.

2) Vitalea adalah vitamin paling awal di dunia. Mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral yang penting terhadap fungsi tubuh. Vitalea juga memberi tenaga kerana didalam vitalea mempunyai complete vitamin B. Termasuk biotin dan folic asid yang mahal. Vitalea penting untnk membekalkan nutrisi kepada sel dan memastikan sel sihat.. Selain itu vitalea juga mengandungi zat besi yang penting untuk pembentukan hemoglobin. Semua org perlukan vitalea.. kerana ia suplemen asas. Kanak 2 pun boleh ambil sebab itu Shaklee menyediakan Vitalea for children. Vitalea bukan seperti multivitamin biasa kerana Vitalea menjalani 340 ujian kawal mutu..

3) VITALEA TIDAK BOLEH DIAMBIL OLEH SESIAPA yg ade SLE, TALASEMIA & ALERGIK IRON.

4) Vitalea adalah suplemen yang larut air. Anda boleh cuba larutkan suplemen ini di dalam air.

5) Vitalea boleh juga diambil bersama ESP untuk menambah tenaga dan membantu menaikkan berat badan.

6) Low chromium levels can increase blood sugar, triglycerides (a type of fat in the blood), cholesterol levels, and increase the risk for a number of conditions, such as diabetes and heart disease. chromium dalam vitalea bgs utk mengaktifkan insulin dlm bdn kita..bagus un tuk penghidap diabetic tau.kalau yg sebelum ni xleh puasa,msti lepas ni boleh puasa. insyaAllah ramai yang telah  berjaya & bersyukur  sihat bersama vitalea.

7) Vitalea mengandungi iodin. Sesuai bagi sesiapa yang mempunyai masalah gout kerana salah satu punca gout adalah kekurangan iodin.