Sunday, November 16, 2014

Set Cadangan Kesuburan Shaklee

Anak atau zuriat, adalah keinginan suami isteri bila berkahwin. Tapi bila sudah beberapa tahun kahwin, Allah duga masih belum diberi zuriat. Masih ada jalan. Bukan 'dead end' atau jalan mati. Set Kesuburan Shaklee ialah salah satu ikhtiar untuk anda.

Mengapa Set Kesuburan Shaklee?
•Set ini memperbaiki kebolehan seksual 5 perkara orang Islam patut tahu berkenaan dengan kesihatan.
•Menyeimbangkan hormon bagi wanita.
•Meningkatkan kesihatan sistem reproduktif. Ini sangat penting untuk pembentukan janin ketika hamil.
•Meningkatkan kiraan sperma.
•Memanjangkan hayat sperma apabila dilepaskan.
•Meningkatkan motiliti sperma dan menghalang sperma dari bergumpal.
•Mebambahkan hormon estrogen bagi isteri dan testosterone bagi suami.
•Mehangatkan hubungan suami isteri.

Bagaimana Set Kesuburan Shaklee Membantu Kehamilan?
Set ini mengandungi multivitamin dan multimineral yang berasaskan bahan semulajadi. Menurut kajian Harvard Medical School, tahap kesuburan boleh ditingkatkan dengan mengambil multivitamin dan multimineral.

Hal ini juga telah disahkan oleh Pakar Oncology Malaysia, Dr Hamid Arshad melalui Facebook beliau:

"Nasihat untuk mereka yang berusaha mendapatkan zuriat. Selepas buat ujian-ujian kesuburan untuk kedua suami isteri dan selepas buat pembedahan untuk membuang cyst/fibroid atau lain-lain. Tumpukan masa untuk berdoa, berusaha kurangkan berat badan dengan dieting, buat exercise 30 minit setiap hari. Makan suplemen-suplemen multivitamin, Vitamin E, Vitamin C, Folic. Tenangkan jiwa dan emosi. Jangan tergesa-gesa nak buat ini dan itu. Setiao rawatan perlu 3 hingga 6 bulan untuk lihat keberkesanan"
Jom kita lihat bagaimana setiap satu multivitamin dan multimineral Shaklee membantu meningkatkan kesuburan.

• Vita-Lea
Penting bagi membekalkan dan menyeimbangkan keperluan nutrisi oleh kerana gaya hidup yang sibuk dan pemakanan yang tidak sihat. Jika badan dilengkapi dengan semua vitamin dan mineral pastinya badan akan lebih cekap berfungsi.

• B Complex
Suami: B Complex penting untuk memberi tenaga dan ia juga bersifat anti stress.
Isteri: Kandungan asid folik di dalam vitamin B Complex membantu hamil dan membantu untuk mengelakkan risiko spina bifida pada bayi (pembentukan tulang belakang yang tak sempurna).

• Vita C
Memiliki kandungan anti oksidan yang tinggi untuk menghapuskan radikal bebas di dalam badan. Bertindak menghalang salur darah lembut, mengembang dan membantu mengalirkan lebih banyak darah. Ini bagi mengelakkan lelaki dari masalah mati pucuk.

• Alfalfa
Vitamin ini penting untuk isteri/wanita. Bertindak seperti kacip fatimah. Juga merawat masalah-masalah 'Miss-V' (organ reproduktif wanita) seperti keputihan, kegatalan dan sebagainya.

• Vita E
Vita E sangat membantu bagi meningkatkan kualiti sperma. Juga meningkatkan kebolehan reproduktif bagi suami. Ia juga membantu melahirkan rasa 'bersemangat' untuk bersama pasangan masing-masing.

• GLA Complex
Vitamin bagi isteri untuk menghasilkan 'cecair kesuburan'. Cairan ini membantu memberi ruang untuk sperma terus hidup di dalam tiub fallopio hingga lima hari. Selain itu, GLA berfungsi memberi keseimbangan hormon yang memberi kesan pusingan period yang tetap dan mengurangkan kesakitan ketika datang bulan. Juga membantu mengecutkan cyst.

• Zinc Complex
Vitamin ini khas untuk suami. Mempertingkatkan kualiti dan jumlah bilangan sperma. Juga menambah kepekatan dan kualiti sperma. Bertindak merangsang pembentukan hormon testosterone.
Kombinasi vitamin dan mineral Set Kesuburan Shaklee insyaallah akan membantu suami isteri untuk memiliki cahaya mata. Jangan pernah berhenti berdoa. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui. Banyakkan istigfar dan bersedekah. Kerana ini yang diajar Rasulullah ketika ada lelaki yang memohon cara bagaimana untuk dia dan isteri mendapatkan anak. Tidak lama selepas itu, dia dikurniakan seorang anak lelaki. Allah Maha Pemberi, diberi lagi 9 orang anak lelaki kesemuanya. Percaya pada Allah. Zuriat juga adalah rezeki. Allah telah menetapkan rezeki setiap hambanya. 

Insyaallah...

Usah tangguh lagi, bertindak sekarang. Mana tahu usaha dengan Shaklee akan membuahkan hasil.