Friday, February 27, 2015

Apakah yang Tubuh anda Perlukan untuk Kekal 'Kebal'?

Kita bergantung kepada sistem pertahanan badan (sistem imun) yang mempertahankan badan kita secara semulajadi daripada dijangkiti kuman (bakteria, virus seperti H1N1, Avian Flu, SARS dan juga virus demam dan selesema).
.
.
Namun mengekalkan sistem imun yang sihat pada zaman sekarang sangat mencabar. Tidak cukup tidur, kurang bersenam, makan makanan yang diproses dan mengalami tekanan hidup merupakan antara faktor - faktor yang melemahkan sistem pertahanan yang mana impaknya membuatkan kita terdedah kepada masalah kesihatan.
.
.
Terdapat banyak penyelidikan menunjukkan yang tekanan hidup daru segi fizikal dan mental boleh melemahkan sistem imun. Cuba renungkan beberapa fakta berikut:
.
* Menjelang 2017 peluang anda mendapat kanser dijangka melebihi 50 peratus
.
* Kematian disebabkan penyakit berjangkit bertambah dua kali ganda dalam masa sedekat lalu
.
* Kematian disebabkan penyakit berjangkit bertambah antara usia 25 hingga 44 tahun telah meningkat enam kali ganda
.
* Sejuta orang mati setiap tahun kerana keracunan makanan
.
* 50,000 tan antibiotik digunakan setiap tahun di seluruh dunia ke atas manusia, haiwan dan tumbuhan
.
* Satu dalam nisbah tiga orang menghidap alergi
.
* Kita mula mengalami secara purata tiga kali selesema dalam setahun


Mantapkan Perisai Tubuh Anda Secara Semulajadi!


Bagi mengekalkan kesihatan pada tahap yang lebih baik, saya mengesyorkan anda mengambil Nutriferon bagi menguatkan sistem imun dengan menggalakkan penghasilan interferon semulajadi dalam badan. Di samping itu pengambilan Zink, Vitamin C dan Garlic sebagai agen antioksidan dapat membantu tubuh menyahtoksin segala toksin dan bahan kimia yang dapat mengancam sistem imun tubuh. Paling penting, setiap produk yang dikeluarkan oleh Shaklee selamat kerana ia berasaskan sumber semulajadi, berkesan (berdasarkan bukti dan kajian saintifik) dan testimoni pengguna, serta nilai wang yang tinggi kerana produk berkualiti pada harga yang rendah.