Sunday, March 1, 2015

Makanan anda Mengandungi Racun???

MAKANAN BERACUN! | Makanan yang kita makan mengadungi racun tanpa kita sedari.

FORMALIN ~ Fungsi penahan busuk.

-Digunakan untuk PENGAWET MAYAT. Dalam industri digunakan untuk menyegarkan ikan, hasil laut dan buah-buahan. 1 sudu boleh membunuh kanak-kanak.
.
ASID BORIK ~ Fungsi Penahan busuk.

-Digunakan untuk membunuh kuman. Dalam industro digunakan dalam makanan Mee kuning, keutiauw, bebola ikan.
.

NITRAT ~ Fungsi Penahan busuk.

-Digunakan untuk memproses baja. Dalam industri digunakan pada makanan berasaskan Daging, sosej, burger dll.
.

ASID BENZOIK ~ Fungsi Penahan Busuk.

-Digunakan untuk racun tikus. Dalam industri digunakan pada Cili sos, Tomato sos, Pes Kari, Cili Boh, Kicap.
.

SULFIT ~ Fungsi Penahan Busuk.

-Digunakan untuk MEMUTIHKAN pakaian. Dalam industri makanan digunakan untuk ubi kentang (French Fries), cendawan dalam tin.
.

KLORIN ~ Digunakan untuk memutihkan pakaian. Dalam industri digunakan untuk bersihkan air minuman yang dibekalkan kerumah-rumah.
.

Semua yang di atas ini akan memberikan toksik yang tinggi pada manusia dan akan memberikan kemudaratan pada masa panjang.

Fikir-fikirkan...

[Sumber: Dr. Malinda Mohd Ali]